Stevia sötmedel ger alla chans att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av det här är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan handla Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna undviker alla de dåliga effekterna som kolhydrater för med sej. Att vilja hålla sej ifrån kolhydrater är standard och dyker upp ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket består av flera olika varianter, men främst av två annorlunda typer som lätt nog heter typ 1 och typ 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kolhydrater med vettig distribution samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ned i vikt. Art 1 diabetes är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär ju inte att man vill sluta förtära sötsaker samt idag finns det val allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så blott väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett och protein för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå minska i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse förtära fritt av proteiner samt fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, flera vegetabilier och rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill protein som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till morgonmål när man vill gå dra ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.